Τηλ Επικοινωνίας: +30 69 8823 6433

espa

Σχετικά με εμάς

πετροκτιστο

Προσηλωμένο στην χαλάρωση σας.

Μια ιστορία 300 ετών, ένας χώρος γεμάτος αναμνήσεις και εικόνες σε κάθε γωνιά. Ένας χώρος που συνδυάζει την ιστορία με την άνεση, την ξεκούραση με την φιλοξενία και αναδεικνύει την Αρχοντική ομορφιά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Ένα κτήριο που στέκει εμβληματικό και αγέρωχο σε κεντρικό σημείο του χωριού ¨Μυριοκέφαλα¨ Ρεθύμνου. 

Πλήρως ανακαινισμένο, με άνετούς και ζεστούς χώρους, με δύο ορόφους που μπορούν να νοικιαστούν και ξεχωριστά ο καθένας. 

Το αρχοντικό μπορεί να φιλοξενήσει  έως και 10 άτομα Διαθέτει τζάκι, κουζίνα και μπάνιο ενώ στην ταράτσα υπάρχει  barbeque και τραπεζοκαθίσματα για να απολαύσετε το γεύμα σας με θέα τη μεγάλη κοιλάδα της Ασή Γωνιάς.

Υπάρχει κήπος για να απολαύσετε τον καφέ σας, την βόλτα σας, με την συντροφιά σας.

Μια πρόταση διακοπών και ξεκούρασης σε ένα φιλόξενο και γαλήνιο τόπο.

Το χωριό Μυριοκέφαλα βρίσκεται 33 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου, στις βορειοδυτικές παρυφές του όρους ¨Κρυονερίτη¨ σε υψόμετρο 500μ.

Η ονομασία του οφείλεται στα μύρια (πολλά) κεφάλια, δηλαδή λόφους, στα οποία είναι χτισμένο το χωριό.

Τα Μυριοκέφαλα κατοικούνταν ακόμη από τον 10ο αιώνα.

Εξερευνήστε

Την Περιοχη

Απολαύστε όλες τις ημέρες της διαμονής σας στο κατάλυμα μας και εξερευνήστε τα καλύτερα μέρη που υπάρχουν τριγύρω. Στην περιοχή των Μυριοκεφάλων μπορείτε να επισκεφθείτε τον  Ιερό ναό της Παναγίας των Μυριοκεφάλων που βρίσκεται μέσα στο χωριό και είναι μια από τις αρχαιότερες εκκλησίες του νομού Ρεθύμνης με εικονογραφίες που χρονολογούνται από τον 10ο αιώνα. Αναδείχθηκε σε σημαντικό προσκύνημα τόσο λόγω της ιερότητας του χώρου όσο και λόγω της ευλάβειας που έδειχναν οι χριστιανοί στη θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς της Αντιφωνήτριας. Γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου και γίνεται μεγάλο πανηγύρι.

Στο χωριό επίσης υπάρχει μια πηγή με άφθονο κρύο νερό, που σύμφωνα με την παράδοση έγινε από το χέρι του Ιωάννη Ερημίτη, που ακούμπησε στο έδαφος και άρχισε ν’ αναβλύζει νερό από πέντε σημεία (τα δάκτυλά του). Το νερό αυτό θεωρείται αγίασμα.

Παναγιά Αντιφωνήτρια

Επίσης εάν σας αρέσει η πεζοπορία, μπορείτε να επισκεφθείτε το μονοπάτι που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Κρυονερίτη σ’ένα μαγευτικό τοπίο σε υψόμετρο 1310 μέτρα. Ο Κρυονερίτης οφείλει την ονομασία του σε πηγή νερού η οποία βρίσκεται εντός της συγκεκριμένης τοποθεσίας.

Η ψηλότερη κορυφή του Κρυονερίτη είναι γνωστή ως «Άγιο Πνεύμα», ονομασία η οποία οφείλεται στην ύπαρξη ομώνυμου παρεκκλησίου επί της συγκεκριμένης κορυφής.

Τέλος αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Λάππας που βρίσκεται 8 χιλ ανατολικά των Μυριοκεφάλων.  Η Αρχαία Λάππα ήταν μια ισχυρή πόλη που λέγεται πως ιδρύθηκε από τον Αγαμέμνονα. Σήμερα στο ίδιο σημείο βρίσκεται η Αργυρούπολη, στην οποία μπορείτε να δείτε διάσπαρτο αρχαίο αρχιτεκτονικό υλικό. Οι έρευνες στην περιοχή έχουν φέρει στο φως ρωμαϊκά λουτρά, ψηφιδωτά, λαξευτούς τάφους καθώς και αγάλματα της Αφροδίτης, του Δία και του Διονύσου, που σήμερα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου.

Καταράκτες της Αργυρούπολης

Δίπλα βρίσκονται και οι καταρράκτες της Αργυρουπόλεως, που είναι από τους πιο εύκολα προσβάσιμους. Το νερό που αναβλύζει από το εκκλησάκι της Αγίας Δύναμης σχηματίζει πολλά μικρά καταρρακτάκια και φροντίζει επίσης για την πλούσια βλάστηση που τους περιβάλλει.

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας.

σημερα

Παρακαλούμε προγραμματίστε την επίσκεψή σας επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά ή κάνοντας κλικ στο κουμπί δίπλα από αυτό το μήνυμα.